ПолітикаСуспільство

Профспілки Кіровоградщини долучилися до всеукраїнського віче

У Кропивницькому Федерація профспілок Кіровоградської області долучилася до всеукраїнського віче. Про це розповів голова міської організації профспілки працівників освіти Олександр Дзюба, ідеться на сайті Суспільного.

Так, на площі Богдана Хмельницького та на площі Героїв Майдану учасники акції поставили намети, де роздають листівки, в яких йдеться про наслідки ухвалення законопроекту “Про працю”.

Учасники акції незадоволені, зокрема, тим, що роботодавець матиме змогу звільняти працівників з власної ініціативи, навіть, якщо ті не припускаються помилок. Має тільки завчасно попередити. Це – одне з нововведень, що пропонують в законопроєкті. Його розробник, міністр економіки Тимофій Милованов, пообіцяв допрацювати проєкт. На його думку, роботодавцям потрібен механізм, щоб прощатися з недобросовісними працівниками. Зараз, каже, це зробити важче, роботодавці змушені шукати формальні приводи, щоб когось звільнити. Тоді як мали б платити компенсацію і після цього шукати іншу людину на звільнену посаду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *