Політика

Кропивницький: “Громадська активність під прицілом”

У Кропивницькому обговорили рівень загрози для активістів та журналістів.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Тільки за останній рік в Україні відбулося близько 50-ти нападів на громадських активістів та журналістів. Ініціатори прес-конференції зосередили увагу на небезпечних тенденціях, котрі зараз дійсно мають місце в нашій країні. Також зазначили, що Міністерство внутрішніх справ не виділяє напади й вбивства громадських діячів у окрему категорію із загального числа злочинів. В свою чергу, правозахисні організації не мають достатніх засобів та ресурсів для того, щоб вести загальноукраїнський облік. За словами спікерів, зараз існує низка випадків кримінального та адміністративного переслідування активістів і журналістів, які діють на захист суспільних інтересів.

“Після перемоги у Революції гідності ніхто не міг уявити, що саме в нашій країні складеться така ситуація, коли ми будемо змушені формувати суспільний захист для тих людей, які прагнуть змінити країну на краще, ініціюють реформи, напрацьовують їх, входять до відповідних робочих груп. Треба, що в Україні була гарна не тільки законодавча рамка, а й щоб ці закони працювали. Громадськість сприяє даному процесу і дуже часто платить за це своїм здоров’ям, а інколи навіть життям. Саме тому ми вирішили в регіоні об’єднати журналістів і громадських активістів для суспільного захисту”, – зауважила голова КОО ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення” Алла Волошина.

Волонтер Благодійної організації “Благодійного фонду “Кіровоград волонтерський” Тетяна Бородіна розповіла наступне:

“Люди гинуть саме за свою активну громадянську позицію. Нещодавно була створена група в соціальній мережі “Телеграм” про безпеку нашого міста. Ми ж хочемо виокремити власне категорію громадських активістів, як людей, котрі найчастіше можуть перебувати під прицілом, скажімо так, “темних сил”. Тому ми створюємо закриту групу оперативного реагування в соціальній мережі Фейсбук для захисту громадських діячів і журналістів”.

Ініціатори прес-конференції додали, що дуже швидко, ефективно і точково реагуватимуть на кожен випадок тиску, про який буде повідомлено в даній групі Фейсбук.

Показати більше

Схожі статті