Суспільство

Аудитори стверджують, що у кропивницькій спортшколі знижували вартість абонементів

Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області завершили ревізію фінансово-господарської діяльності комунального закладу «Кіровоградська обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву «Надія» за період з 01.01.2017 по 30.06.2020.

Установили фінансових порушень, що призвели до втрат, на понад 1 млн грн.

Зокрема, спеціальний фонд закладу недоотримав майже 587 тис. грн через заниження вартості місячного абонементу для дорослих на плавання в басейні.

 

Крім того, установа витратила майже 441 тис. грн із коштів загального фонду на оплату електроенергії, теплопостачання, водопостачання та водовідведення, тоді як зазначені видатки мають сплачуватись за рахунок коштів спеціального фонду.

Аудитори також установили численні порушення, що призвели до втрат, на суму майже 35 тис. грн, зокрема проведення завищених витрат на оплату праці та сплату внесків до державних цільових фондів у більших, ніж визначено законодавством, обсягах.

За допущені порушення фінансової дисципліни на посадових осіб комунального закладу складено 8 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 164-2 КУпАП. Про результати ревізії поінформовано Головне управління Національної поліції України в Кіровоградській області та Департамент культури, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *