Вся УкраїнаПолітика

В яких містах України не буде виборів президента: опубліковано перелік

Центральна виборча комісія повідомила, що на тимчасово окупованих територіях Донбасу вибори президента України проводитися не будуть.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Обозреватель“.

Дане рішення ЦВК ухвалила, спираючись на указ глави держави Петра Порошенка №32/2019 “Про межі і перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій, тимчасово окупованих у Донецькій і Луганській областях”.

До документа додаються координати меж тимчасово окупованих територій, які визначаються фактичною лінією розмежування сторін. Також подано перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їхніх територій Донбасу.

Зокрема великими тимчасово окупованими містами (серед них населені пункти, які адміністративно підпорядковані міським радам цих міст) Донецької області є: Донецьк, Горлівка, Дебальцеве, Докучаєвськ, Єнакієве, Жданівка, Макіївка, Сніжне, Харцизьк, Христівка, Чистяково, Шахтарськ, Ясинувата і дрібніші населені пункти. На Луганщині до таких належать: Луганськ, Алчевськ, Антрацит, Брянка, Голубівка, Должанський, Кадиївка, Первомайськ, Ровеньки, Сорокине, Хрустальний та інші.

До тимчасово окупованих районів і частин їхніх територій Донеччини відносяться: Амвросіївський, Бахмутський, Бойківський, Волноваський, Мар’їнський, Новоазовський, Старобешівський, Шахтарський і Ясинуватський; в Луганській області: Антрацитівський, Должанський, Лутугинський, Новоайдарський, Перевальський, Попаснянський, Слов’яносербський, Сорокинський і Станично-Луганський.

Крім цього, ЦВК затвердила населені пункти, в яких не будуть проводитися вибори, спираючись на висновки Донецької та Луганської ОДА про неможливість організації підготовки і проведення голосування. Однак назви цих населених пунктів не вказано.

Поліція України зареєструвала 37 повідомлень з ознаками підкупу виборців через анонімні телефонні дзвінки.

Показати більше

Схожі статті