Суспільство

На Кіровоградщині триває марафон зі створення безпекового освітнього простору для підростаючого покоління

В Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості відкрили клас безпеки. Тут своє дозвілля проводять діти різного віку, які знаходять однодумців за спільністю інтересів та вподобань, проводять час разом корисно, цікаво та творчо.
 
У центрі також розташована одна з мобільних точок «Спільно» Дитячого фонду ООН UNICEF, яка щосереди збирає наймолодших відвідувачів закладу, небайдужих до розваг безпекового спрямування.
 
А відтепер усі заняття з малечею з тематики безпеки проходитимуть в обстановці, що найбільш цьому сприяє. Нині відкриття класу безпеки у центрі дозвілля для дітей відкриває нові можливості для тих, хто обирає безпеку у своєму житті.
Цього дня на урок безпеки завітало багато гостей. Усі вони дуже різні: за віком, за рівнем обізнаності з безпекових питань та колом інтересів, але усіх їх об’єднує одне – бажання знати більше, аби жити у безпеці.
 
Разом з рятувальниками та педагогами навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області діти вчилися правилам пожежної безпеки, дослухалися до порад, як вберегтися від вогняного лиха, та що робити, коли пожежа вже сталася.
 
Говорили і про загрози воєнного часу, про заходи мінної безпеки та на конкретних прикладах переконувалися, що навіть дитячі іграшки кимось недбало залишені на вулиці можуть становити небезпеку. Тому треба знати, що робити, у разі знаходження підозрілих предметів. Саме цього і навчали рятувальники малечу.
 
Психолог Служби порятунку запропонувала учасникам заходу нескладні, та разом з тим, дуже ефективні прийоми розвантаження нервової системи та методи боротьби зі страхами і стресами.
 
 
 
 
 
 
 
 
и ещё 21
 
 
Все реакции:

7

 
 
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *