Кримінал

Смерть після зупинки патрульним у Кропивницькому: поліцейський постане перед судом

Обвинувальний акт щодо патрульного з Кропивницького направлено до суду. Кіровоградська обласна прокуратура затвердила обвинувальний акт відносно інспектора Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, який обвинувачується у перевищенні своїх службових повноважень під час затримання водія влітку 2019 року в обласному центрі, які призвели до смерті (ч. 3 ст. 365 КК України), ідеться на сайті прокуратури області.

Наразі досудове розслідування завершено. Його здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Миколаєві.

Обвинувальний акт направлено до Ленінського районного суду для розгляду по суті.

 

Патрульному інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, тобто перевищення службових повноважень, які супроводжувались насильством, болісними діями та які спричинили тяжкі наслідки та смерть потерпілого.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обставини справи:

Подія мала місце 16 липня 2019 року у місті Кропивницький. Патрульні зупинили автомобіль «ВАЗ» через порушення правил дорожнього руху. Водій мав ознаки алкогольного сп’яніння та намагався залишити місце зупинки. У ході спілкування між правоохоронцями та громадянином виник конфлікт, у результаті якого водієві повідомили про адмінзатримання. Через опір працівникам поліції один із патрульних наніс потерпілому тілесні ушкодження, які, за висновками двох експертиз, призвели до смерті чоловіка.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *