Суспільство

На Кіровоградщині не вистачає медиків

На Кіровоградщині потрібні близько 150 медичних працівників. Про це повідомили в обласному центрі зайнятості.

Так, медичні та освітні заклади області потребують 116 лікарів, 20 сестер медичних та 7 молодших медичних сестер.

Потреба існує у фахівцях медичної галузі за такими посадами: лікар, лікар приймальної палати (відділення), лікар функціональної діагностики, лікар-акушер-гінеколог, лікар-анестезіолог, лікар з лікувальної фізкультури та спортивної медицини, лікар загальної практики-сімейний лікар, лікар-бактеріолог, лікар-гінеколог для дітей та підлітків, лікар-ендокринолог, лікар-ендоскопіст, лікар-інфекціоніст, лікар-кардіолог, лікар-невропатолог, лікар-ортопед-травматолог, лікар-отоларинголог, лікар-офтальмолог, лікар-патологоанатом, лікар-педіатр, лікар-педіатр дільничний, лікар-педіатр-неонатолог, лікар-психіатр, лікар-рентгенолог, лікар-терапевт, лікар-уролог, лікар-фізіотерапевт, лікар-фтизіатр, лікар-хірург та начальник (завідувач) лікувально-профілактичного закладу. Лікарі потрібні у Благовіщенському, Голованівському, Добровеличківському, Знам’янському, Кропивницькому, Компаніївському, Маловисківському, Новоукраїнському, Олександрiйському, Олександрівському, Світловодському та Устинівському районах Кіровоградщини.

Що ж до медичних сестер, то на Кіровоградщині потрібні сестри медичні, сестри медичні з дієтичного харчування, сестри медичні з косметичних процедур та сестри медичні з фізіотерапії. Потребують сестер медичних у Благовіщенському, Голованівському, Добровеличківському, Знам’янському, Кропивницькому, Маловисківському, Новомиргородському та Олександрiйському районах нашої області.

Крім того, є вакантними 2 посади молодших медичних сестер з догляду за хворими, а також 5 вакансій молодших медичних сестер (санітарка, санітарка-прибиральниця, санітарка-буфетниця та ін.). Запрошують на роботу молодших медичних сестер на Кропивниччині та Світловодщині.

Лікарям медичні заклади Кіровоградщини готові платити від «мінімалки» (4723 грн) до 14 169 гривень (з представлених вакансій 5 передбачають неповну зайнятість лікарів). Для сестер медичних розмір заробітної плати коливається від 4723 до 5272 грн (також зареєстровані 3 вакансії з неповною зайнятістю). А молодшим медичним сестрам роботодавці пропонують 4723 грн на місяць.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *