Політика

МАФ ритуальних послуг на території лікарні у Кропивницькому: що це означає

Вчора, 7 червня, відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності. Членам комісії на розгляд було подано документ від управління охорони здоров’я щодо розміщення на території Кіровоградської міської лікарні швидкої допомоги двох малих архітектурних споруд (МАФів).

Так, до управління охорони здоров’я ніби звернулася сама лікарня з проханням виділити частину асфальтного покриття для встановлення МАФів. Ініціатива надходить від ФОПа Валерія Денисенка, який хоче отримати в оренду на 25 років асфальтне покриття на території вказаного лікувального закладу площею у 45 квадратних метрів та 25 квадратних метрів.

У разі розміщення жодної орендної плати надходити до міського бюджету не буде.

Ані профільна заступниця міського голови Наталія Дзюба, ані начальниця управління охорони здоров’я Оксани Макарук (чиї підписи містяться у документі) не були присутніми на комісії  через проведення у цей час конкурсу на кращого лікаря.

У Кропивницькому такого випадку  досі не було.

“Ми забули, що в міській раді є наші комунальні підприємства, які власне займаються ритуальними послугами. Про те, що така “сітка” добре розвинена мені відомо. До того ж, вказані комунальні “ритуальні” підприємства досить часто потребують дотацій із місцевого бюджету. Але, на території лікарні не мають будуватися жодні МАФи – ні на 25 квадратних метрів, ні на 45. Це насправді абсурд. Будувати МАФи біля моргу…” – відзначив член постійної комісії ЖКГ, депутат міської ради Роман Розгачов. 

Представниця управління охорони здоров’я зауважила, що вказане управління не є лоббістом даного питання – розгляду листа потребує процедура.

Членами постійної комісії з питань ЖКГ не було підтримане озвучене звернення.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *