ПолітикаСуспільство

Землю у центрі Кропивницького оформлюють на екс-помічника Березкіна

Фото – “Без купюр”.

Земельну ділянку площею 3,43 тисячі м2 по вулиці Гоголя, 70 планують передати в оренду для розміщення адміністративного приміщення фірмі, власником якої значиться колишній помічник нардепа 7-го і 8-го скликань Верховної Ради Станіслава Березкіна. 

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр“.

Відомо, що закладами родини Березкіних (ресторан “Прімо Віоліна” та нічний клуб “Фьюжн”, кафе “Зірка”) вже завідують інші особи. 

Наразі ділянка знаходиться у довгостроковій оренді підприємства «Корпорація Система ССБ». У біографії Березкіна вказано, що він очолював корпорацію протягом 2000-2006 років. Фірма була засновником відомого підприємства з виготовлення олії «Сонола», яке згодом після фінансового скандалу з американськими інвесторами так би мовити переформатувалося у групу компаній «Креатив».

Офіційним власником підприємства вказано низку підприємств з офшорних зон, засновником – ТОВ «Санойл-фінанс». Нині корпорація знаходиться у стані припинення юрособи.  У проєкті рішення міськради, що винесений на розгляд депутатської «земельної» комісії вказано, що орендар змінюється через продаж нерухомого майна. Йдеться про недороблений котлован та фундамент.

Як писав сайт «Гречка», нерухомість продали на аукціоні взимку цього року. Згідно з інформацією з аналітичної системи Youcontrol, майно розпродавалося в рамках процедури банкрутства Корпорації. Оренду землі цим проектом рішення пропонується переоформити на ТОВ «Зартех».

Землю планують віддати на 5 років із 6-відсотковою ставкою орендної плати. Підприємство зареєстроване 9 місяців тому. Засновником вказаний Сергій Борисович Козовой. Його повний тезка свого часу значився помічником Станіслава Березкіна. Також Козовой очоює ТОВ «Альтафор», що за даними з системи Youcontrol входить в групу компаній «Грінстоун», фактичними власниками якої вказані Станіслав Березкін та члени його родини. 

Остаточне рішення про переоформлення оренди землі прийматимуть депутати на сесії. Нагадаємо, що вказана ділянка знаходиться в оренді «Корпорації ССБ» ще з 2010 року й досі там не ведеться жодних робіт. Нагадаємо, детективи НАБУ повідомили Станіславу Березкіну про підозру у заволодінні 20 млн дол. державного «Ощадбанку».

За версією слідства, група компаній «Креатив» незаконно отримала кредитування та вивела кошти. Вищий антикорупційний суд визначив Березкіну запобіжний захід на час слідства у вигляді внесення 15 млн грн застави.

 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *