Політика

Кропивничани виступають проти зростаючих тарифів на газ

Нагадаємо, що 19 жовтня 2018 року Урядом була прийнята Постанова, згідно якої ціна на природний газ для населення підвищується з 6,96 грн. до 8,55 грн. за кубічний метр, що означає зростання на 23,5%.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Керівник фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Олександр Цертій свого часу розробив звернення до Кабінету Міністрів України та прем’єр-міністра щодо недопущення чергового підняття цін на природний газ для населення. Втім, новий тариф таки вступив у силу, а на сесії в міській раді більшістю депутатів винесена ініціатива підтримана не була. Незважаючи на це, збір підписів щодо несправедливості встановлених тарифів з вимогами переглянути прийняте рішення, триває досі.

“Подорожчання газу неминуче веде до зростання цін на всі види товарів і послуг. А це закономірно спричинить ще більше падіння рівня життя населення. Встановлені тарифи є абсолютно необгрунтованими. За межею бідності може опинитися 80% населення України. Кропивницький не є виключенням. Влада має чути голос громади, а не ігнорувати його”, – наголосив О.Цертій.

Висловити свою позицію і поставити підписи, незважаючи на холодну погоду, сьогодні, 17 листопада, вийшли місцеві жителі. Відбувся широкий діалог.

Мешканці вулиці Героїв України ділилися своїми найнагальнішими проблемами і скаржилися на те, що не мають можливості прямо впливати на ті чи інші процеси, які стосуються їхньої території.

“Саме тому нашою командою був розроблений проект “Бюджет громади”, в рамках якого реалізується “наметова акція”, де жителі різних мікрорайонів нашого міста можуть внести свої пропозиції й акцентувати увагу на тих проблемах, які слід вирішувати позачергово. Тоді депутатський корпус матиме змогу врахувати всі ці питання перед прийняттям бюджету на 2019 рік. У цьому й полягає основна мета проекту “Бюджет громади”, – розповів депутат.

У містян накопичилося чимало запитань щодо належного рівня благоустрою на їх вулиці: це і непрацюючі ліфти, і відсутність елементарних дитячих пісочниць у дворах, і проблеми з освітленням тощо.  Мешканці мають надію, що добробут найблжчим часом все-таки зміниться на краще.

Теги
Показати більше

Схожі статті