Суспільство

Захист від домашнього насильства: першочергові завдання для Кропивницького міського центру

У Кропивницькій міській раді під головуванням депутатки Катерини Колтунової відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, запобігання торгівлі людьми.
 
Члени робочої групи обговорили нагальні питання у роботі міського центру запобігання та протидії насильству із його директоркою Тетяною Крамаренко, яка вже офіційно призначена на цю посаду.
 
Наразі очільниця центру активно працює над підбором штату працівників – найперше необхідно знайти головного бухгалтера, а увесь колектив складатиме 34 особи. Тетяна Крамаренко також нагадала, що у структурі центру працюватимуть притулок довготривалого перебування, кризова кімната, телефон довіри, денний центр та мобільні бригади.
 
Із моменту, як центр запрацює на повну потужність, притулок разом із кризовою кімнатою зможуть прийняти одночасно до 30 осіб.
 
Першочерговістю завдань члени робочої групи виділили відпрацювання алгоритму перенаправлення постраждалих від домашнього насильства до центру через правоохоронні органи.
 
Інший важливий аспект, що обговорювався сьогодні в робочій групі – стосується інформаційної складової у запобіганні та протидії домашньому насильству. Зокрема, йшлося про тематичні чатбот і телеграм-канал, їх наповнення та адміністрування.
 
 
 
 
 
 
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *