Суспільство

У Кропивницькому триває розіграш Кубку природничих наук серед школярів

Справжній освітній десант завітав до Кропивницького із Харкова: п’ятеро висококласних фахівців викладацької справи з прикладної механіки, інформаційно-вимірювальної техніки, електромеханіки, хімії представляють Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”.
 
Управління освіти міської ради вже не перший рік співпрацює із НТУ “ХПІ”, цікаві і прогресивні проєкти реалізували і раніше. Так, наприклад “Вікторини в Kahoot» – пізнавальні науково-популярних ігри, які учні шкіл, а також їхні батьки і вчителі могли пройти онлайн.
 
 
Наразі, вікторина в Kahoot вперше і саме в Кропивницькому вийшла за межі інтернет-мережі, і в нашому місті триває Кубок природничих наук. Сьогодні, 15 червня, на базі гімназії №9 пройшов півфінал інтелектуального змагання, до якого потрапило шість команд по шість учасників із різних навчальних закладів міста.
 
Півфінал проходив у формі квізу, основні питання з фізики, але фізики прикладної, і що найцікавіше — інтернет-платформа Kahoot дозволяє кожному учаснику команди стежити за грою зі свого смартфона — тут є питання, таймінг для обговорення зі зворотнім відліком, правильні відповіді і рейтинг команд у ході гри. В шкільному кабінеті математики панував справжній спортивний азарт і змагальницький дух.
 
– Навіщо взагалі потрібні такі заходи – ми політехнічний виш і ми чудово розуміємо ситуацію, що природничі науки та інженерні спеціальності потребують посиленої популяризації і профорієнтаційної роботи із сучасними та цікавими підходами. Бо ж випускники шкіл часто обирають модні професії, не розуміючи суті спеціальності. Ми боремося за STEM-освіту, із додаванням потужного інноваційного та технологічного компонентів, що дуже потрібні для зростання ВВП економіки і розвитку держави загалом, – наголошує Сергій Петров, доцент кафедри органічного синтезу та фармацевтичних технологій НТУ “ХПІ”.
 
У доцільності такої роботи із учнівською молоддю не сумнівається і начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *