Суспільство

Понад півтора мільярда гривень надійшло податків до місцевих бюджетів Кіровоградщини

У першому кварталі цього року до місцевих бюджетів області надійшло 1,6 мільярда податків і зборів. До загального фонду – 1,5 мільярда ще 106 – до спеціального фонду.

Про це повідомила в.о. директора департаменту фінансів ОДА Анжела Анісімова сьогодні, 26 квітня.

«Протягом січня-березня надходження податків, зборів та інших платежів до місцевих бюджетів області склали 1 мільярд 620 мільйонів гривень, що складає 104,3% до планового обсягу на даний період», – уточнила посадовиця.

За словами Анжели Анісімової, порівняно з минулим роком доходи місцевих бюджетів громад Кіровоградщини збільшилися.

«Загалом доходи місцевих бюджетів протягом першого кварталу 2021 року збільшилися на 134,8 мільйона гривень. Приріст коштів по загальному фонду склав 119,1 мільйона гривень або 8,5%, по спеціальному фонду надходження зросли на 15,7 мільйона гривень або на 17,3%», – додала вона.

Згідно з даними в.о. директора департаменту фінансів ОДА, дві громади мають найбільший відсоток виконання надходжень до бюджетів.

«Це Суботцівська (155,2%) та Добровеличківська (157,6%) громади. Найменший рівень виконання планових показників – у бюджетах Мар’янівської (58%), Аджамської (70,8%) та Тишківської (71,7%) громад», – зазначила Анжела Анісімова.

Посадовиця також зауважила, виконання та перевиконання планових показників у першому кварталі з доходів загального фонду вдалося забезпечити 29 із 49 громадам.

«Така ситуація вимагає від керівників місцевих органів влади належної реакції. Слід надолужити відставання та забезпечити отримання доходів у запланованих обсягах, щоб своєчасно профінансувати видатки, передбачені у бюджетах громад», – підсумувала в.о. директора департаменту фінансів ОДА Анжела Анісімова.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *