Політика

Кропивницький: земельну ділянку на Попова під торгівлю таки затвердили

Ідеться про земельну ділянку на вулиці Попова у Кропивницькому. З першої спроби на сесії 10 вересня погодити документ не вдалося, але в кінці сесійного засідання депутати знову повернулися до його розгляду – цього разу голосів вистачило. 

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Проектом рішення, який був внесений у порядок денний 27 серпня “з голосу” депутаткою від “Опозиційної платформи – За життя” Анною Ніжніковою, пропонувалося передати земельну ділянку площею у 70 квадратних метрів в оренду на 25 років для будівництва будівель торгівлі з правом передачі її в суборенду.

Під час першого розгляду, в сесійній залі виникла суперечка між депутатами відносно доцільності затвердження вказаного документу. Так, управління земельних відносин не змогло надати обранцям схему відповідного розташування земельної ділянки, відтак депутат Олександр Цертій закликав колег не погоджувати проект рішення:

“Це чергова земельна ділянка під МАФи. Скільки можна вже їх розміщувати?” – казав тоді депутат.

Натомість інший народний обранець – Андрій Кролевець (якому на цій же сесії затвердили землю на березі річки Сугоклея) запевнив присутніх, що знає, про яку земельну ділянку йде мова. Там вже споруджено об’єкт “Сімейна пекарня”. Його колега Анатолій Ларін виступив за затвердження проекту рішення, аргументуючи свою позицію тим, що місту потрібні кошти на розвиток інфраструктури.

Зазначимо, що мова йде про аукціон (земельні торги на конкурентних засадах), проте на вказаному місці вже знаходиться комерційна споруда, що значно послаблює процес конкуренції інших потенційних учасників. За словами екс-голови плановно-бюджетної комісії Ігоря Волкова, “спочатку повинна виділятися земля, і вже потім відбуватися будівництво, а не навпаки“.

У свою чергу, секретар міськради Андрій Табалов закликав “піти на зустріч підприємцям“.

Після тривалої суперечки депутатський корпус не підтримав запропонований проект рішення.

Але вже під самий кінець сесійного засідання депутати вирішили повернутися до розгляду цього питання (переголосувати) й погодили документ, надавши таким чином можливість взяти ділянку на вулиці Попова в оренду на 25 років для здійснення комерційної діяльності з правом передачі її в суборенду.

Стартова ціна продажу права оренди встановлена на рівні 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, тобто максимально низька межа, хоча йдеться про комерційний об’єкт.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *