Політика

Тендери вчергове зриваються: коли очікувати на ремонт дороги по вулиці Гоголя

Ремонт внутрішньодворової дороги за адресою: вулиця Гоголя, 91, вже вдруге переноситься на невизначений термін. 

Нагадаємо, спроби визначити компанію-переможця були і в квітні, проте тоді тендерний комітет відхилив пропозиції двох фірм-учасниць, визнавши торги такими, що не відбулися.

Аналогічна ситуація виникла і під час другого оголошення тендеру управлінням ЖКГ міської ради міста Кропивницького.

Відповідна інформація міститься на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Очікувана вартість виконання робіт (344 172 гривень) не змінилася. Але цього разу в аукціоні взяли участь три компанії. Здавалося б, ремонтні роботи на вулиці Гоголя виконуватиме  приватне підприємство “Ефект”, яке запропонувало за свої послуги 321 тисячу гривень. Всі члени Тендерного комітету ознайомились із наданим пакетом документів і нібито визначили компанію, як переможницю. Але невдовзі дане рішення було скасоване через те, що один із наданих документів має бути завірений не більше місяця тому. Імовірно, Учасник подав задавнений варіант, через що ПП “Ефект” отримали відмову.

Інше підприємство (“Тек-Центр), яке запропонувало 323 тисячі гривень за виконання вказаних робіт, також отримало відмову через відсутність адреси та контактні дані у тендерній пропозиції.

Третій учасник торгів (компанія “Діск Сервіс”) свої послуги оцінила у 343 тисячі гривень, але управління ЖКГ не підписали договір і з цією фірмою, аргументувавши це знову невідповідністю поданої документації, а саме відсутністю одного із документів.

Отже, торги вдруге визнали такими, що не відбулися. Чи пройдуть вони успішно втретє – невідомо. Разом з тим, темпи виконання профільної Програми ЖКГ залишають бажати кращого, про що у коментарі виданню нещодавно зазначав колишній начальник вказаного управління (2015-2016) Олександр Хачатурян. Станом на 23 травня 2019 року на ремонти доріг і покрівель у Кропивницькому уклали 5 договорів із запланованих 152 об’єктів. Варто зауважити, що перелік територій, де планується здійснення робіт у поточному році, був затверджений на сесії міської ради ще 31 січня.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *