Суспільство

У кар’єр на Кіровоградщині звалювали трупи свиней з АЧС

До Гайворонського районного управління Держпродспоживслужби області надійшло повідомлення про виявлення трупів свиней на території відвалу ПрАТ Заваллівський графітовий комбінат.

Фахівці у сфері ветеринарної медицини терміново здійснили виїзд на місце та провели епізоотичне розслідування. Відібраний біологічний матеріал дослідила Кіровоградська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби, де було встановлено діагноз африканська чума свиней (АЧС).

Відповідно до Інструкції щодо профілактики та боротьби з АЧС трупи тварин було спалено, місце спалення продезінфіковано.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней було проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Гайворонській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план дій з ліквідації АЧС та визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та спостереження.

Наразі проводяться заходи з локалізації вогнища інфекції та уточнення свинопоголів`я в визначених зонах захисту та спостереження. Випадків масового захворювання та загибелі свинопоголів’я в районі не зареєстровано.

Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *