Суспільство

Дорогу на Братиславській знову ремонтуватимуть: до 19 мільйонів додали ще майже 9

У Кропивницькому в мікрорайоні Новомиколаївка планують знову приступити до ремонтних робіт на вулиці Братиславській. Відповідна інформація розміщена на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Так, ремонт дороги на Братиславській здійснювався у минулому році. Тоді на вказані потреби витратили 19 мільйонів 200 тисяч гривень.

Тепер на цей же об’єкт (дорога від вул. Авіаційної до р. Інгул) планують додатково спрямувати ще 8 мільйонів 709 тисяч гривень у зв’язку з виникненням потреби у додаткових будівельних роботах. У обгрунтуванні, зокрема, зазначають:

Під час виконання робіт по зазначеному договору виникла потреба у проведенні додаткових будівельних робіт. Проведено коригування проектно-кошторисної документації, та отримано Експертний звіт №12-0601к-19 від 11.11.2019 р. виданого філією ДП «Укрдержбудекспертиза» у Кіровоградській області. В результаті коригування проекту збільшилась сума кошторису, вартість додаткових робіт становить 8 709 631,00 грн. Додаткові роботи згідно з відкоригованим робочим проектом є технічно та економічно пов’язаними з роботами, які виконуються за попереднім договором підряду, оскільки виконуються в межах єдиного будівельного майданчика в рамках одного об’єкта. Виконання додаткових робіт доцільно доручити попередньому підряднику, з підстав недопущення несумісності та виникнення проблем технічного характеру на будівельному майданчику, що пов’язані як із виконанням монтажних робіт так і з експлуатацією та обслуговуванням цього об’єкту в цілому. Дані роботи неможливо виділити в окремий комплекс робіт у зв’язку з тим, що вони є технологічним продовженням раніше прийнятих проектних рішень. Додаткові будівельні роботи технічно та економічно пов’язані з головним договором, згідно якого генпідрядником виконані підготовчі роботи та основні обсяги робіт.

Кошти освоїть та ж компанія ТОВ “ПФ”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *