ПолітикаСуспільство

У Кропивницькому до конкурсу «Громадський бюджет – 2021» допустили 55 проектів

П’ятий рік поспіль у Кропивницькому проводиться конкурс на кращі громадські ініціативи,  рекомендовані до реалізації за рахунок коштів міського бюджету.

Особливістю 2020 року є дистанційна форма прийому проєктів та голосування за них.

Про це повідомила під час брифінгу у міській раді завідувач сектору партиципаторного бюджетування департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Оксана Никифоренко, йдеться на сайті міської ради.

До участі у конкурсі «Громадський бюджет – 2021» було подано 60 проєктів з кошторисом майже 15,5 мільйонів гривень,  до голосування допущені лише 55.

У понеділок, 19 жовтня, стартував етап голосування,  який триватиме 14 календарних днів.

– Кожен зареєстрований мешканець міста,  якому виповнилось 16 років, має змогу проголосувати за два проєкти: один з категорії «малий» та один – «соціальний». Всю інформацію щодо правил голосування можна знайти на офіційному сайті міської ради міста Кропивницького, – зазначила Оксана Никифоренко, – Електронна форма передбачає у цьому році проведення голосування через систему  «Приват24», у терміналах самообслуговування, а також за допомогою спеціальних посилань, які розміщені на сайті міської ради. Також можна долучитись через чат-бот, Telegram-бот або за допомогою карти Монобанку і банку Південний.

Цьогоріч проєктні пропозиції подавалися з 1 липня по  19 серпня. Їхня максимальна вартість, не залежно від категорії, становила 300 тисяч гривень. Проєкти спрямовані на благоустрій мікрорайонів, організацію спортивних заходів, на підвищення освітньої бази, облаштування дитячих, спортивних майданчиків.

За словами Оксани Никифоренко, загальна сума реалізації громадських ініціатив  становить 5 млн гривень, з яких  15 %  відсотків спрямовуватимуться на втілення соціальних проєктів. Це – 750 тисяч гривень.

Втілення в життя проєктів-переможців відбудеться вже  наступного року.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *