Політика

Податок на нерухомість у Кропивницькому: якою буде ставка

Сьогодні, 6 червня, відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку, на якій розглядався доопрацьований Департаментом економіки проект рішення щодо встановлення нових ставок податку на нерухомість у Кропивницькому.

Нагадаємо, на минулому засіданні члени комісії не погодили ініціативу підвищити вказану ставку податку до 1,5 відсотків від мінімальної заробітної плати за один квадратний метр, адже в минулому році він був вставновлений на рівні 0,3 відсотки.

Очільниця Департаменту економічного розвитку та інвестицій Маріанна Морква зазначила, що відповідно до винесеного проекту рішення, пропонується встановити ставку податку на нерхуомість в залежності від розташування того чи іншого об’єкту. Для цього було проведено відповідне зонування, що розділило місто на три зони. Будівлі, які знаходяться в центрі мали б сплачувати 0,5 відсотки, у наближених районах – 0,4 відсотки, а на околицях – 0,3.

Заради справедливості і усунення можливої корупційної складової, фінансове управління внесло пропозицію затвердити загальну ставку податку на рівні 1,5 відсотків для СТО для фізичних осіб, ресторанних обєктів, торгових будівель, складів, приватних навчальних закладів.

Проти такої ініціативи виступила депутатка міськради Катерина Шамардіна, виступивши із пропозицією залишити ставку податку на нерухомість на рівні 0,3 відсотки для всіх (окрім окремих “пільгових” об’єктів), як це було в минулому році, відмовившись від застосування зонування.

Голова фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Олександр Цертій був іншої думки, загостривши увагу присутніх на справедливому підході у процесі оподаткування фізичних та юридичних осіб, враховуючи при цьому розташування того чи іншого об’єкта.

“Маємо говорити про вартість нерухомого майна, яке прямо залежить від розташування. Адже в цьому розрізі будівля, котра знаходиться в центрі відрізняється за вартістю від тієї, що на околиці. Потрібно розуміти, що ми обговорюємо податок на нерухомість, а не на прибуток”, – відзначив депутат.

В результаті більшість членів бюджетної комісії підтримали пропозицію залишити рівень ставки податку на нерухоме майно на рівні 0,3 відсотки, відмовившись від урахування зонування територій. Остаточне рішення буде прийматися на сесійному засіданні в міській раді.

 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *