Суспільство

У Кропивницькому директора ринку оштрафували через відсутність маски у продавчині

У Кропивницькому директора ринку ”Центральний” оштрафували за те, що продавчиня риби була без маски. Порушення зафіксувала комісія – розповів Суспільному начальник міського управління торгівлі Сергій Горбовський. З його слів, це зона відповідальності адміністрації ринку.

У складі комісії були представники управління торгівлі, Держпродспоживслужби та патрульні. Усього п’ятеро людей.

За словами Сергія Горбовського жінка була без маски. Коли підійшли журналісти Суспільного, маска на обличчі продавчині була, не було трудового договору. Зі слів жінки, працює за усною домовленістю. Без маски була, бо зібралась пити каву:

”Ви бачили, що у мене на столі була кава. Просто люди підійшли, я автоматично не одягнула маску. Я була налаштована на інше”

Директор ринку Павло Петрушевський розповів, що трудовий договір і договір про оренду торгової ятки підписаний з іншою людиною:

”Вона, напевно, в суборенді знімає контейнер. Раніше вони всі у масках стояли, сьогодні так сталося”.

Перевіряючі склали на директора протокол за порушення правил карантину – розповів начальник міського управління торгівлі. Чому не на продав чиню – пояснив:

”Це зона відповідальності адміністрації ринку. Це територія, з якої вони отримують орендну плату. Контроль і виконання усіх санітарних вимог і норм – їх відповідальність. По центральному ринку це вже другий протокол”.

За словами поліцейського Дмитра Зіміна, для громадян сума штрафу становить від 17 до 34 тисяч гривень. Для посадових осіб – від 34 тисяч гривень.

Сергій Горбовський розповів, що перевірятимуть щодня від 1 до 4 ринків. Усього у Кропивницькому їх 18.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *