Політика

Екс-губернатор Кіровоградщини кнопокодавив без рук (ВІДЕО)

Колишній губернатор Кіровоградської області Сергій Ларін винайшов новий метод голосування за колегу – без рук.

Громадський рух ЧЕСНО пише, що Сергій Ларін і Віктор Чорний  “винайшли” цілий механізм, який дозволяє кнопкодавити, не натискаючи на чужу кнопку пальцем.

На пленарному засіданні Верховної Ради 18 грудня Сергій Ларін застосував такий собі “кнопконатискач”, змайстрований з трьох товстих книг та чогось схожого чи то на стоси паперу, чи то на папки. Для того, щоб натискання на кнопку за допомогою цього “винаходу” було непомітним, Ларін прилаштував над пультом для голосування листівки з написом російською мовою “Мы за мир”.

Наприклад, під час голосування щодо поправки №76 до законопроекту про скасування депутатської недоторканності №2237 Ларін, сидячи на місці свого колеги по фракції Віктора Чорного, однією рукою натиснув на кнопку перед собою, а іншою привів у дію чудернацький “пристрій”. Як наслідок, на місцях Ларіна та Чорного спрацювали кнопки “за”.

А от під час голосування щодо поправки №69 до того самого законопроекту Ларін правою рукою натиснув на кнопку на пульті Чорного, а “механізм”, судячи з усього, підштовхнув ногою. Результат – два голоси “за”.

Таким самим чином Ларін кнопкодавив під час голосування щодо внесення змін до календарного плану другої сесії ВРУ (проект постанови №2609).

Згодом ноу-хау Ларіна використав Чорний, котрий кнопкодавив за відсутнього колегу. Зокрема, він робив це під час голосувань щодо поправок до законопроекту про приведення діяльності НКРЕКП у відповідність до вимог Конституції (№2490-1), а саме щодо поправки №28

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *