Суспільство

Суд не побачив нецільове використання землі фірмою сина колишнього «губернатора»

Господарський суд Кіровоградської області відмовив у задоволенні позову Олександрійської місцевої прокуратури до ТОВ «Рос Агро» щодо розірвання договору та повернення земельної ділянки у зв’язку з нецільовим використанням.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр” та “Наші гроші“.

Мова йде про територію площею 19 га, що знаходиться за межами населеного пункту Лозуватської сільської ради Компаніївського району Кіровоградської області. Земля була орендована в 2017 році ТОВ «Рос Агро» терміном на 7 років.

В обґрунтуванні позовних вимог прокуратура посилалась на те, що під час перевірки стану додержання вимог земельного законодавства виявлено використання землі за непередбаченим договором цільовим призначенням. Так, землю під пасовище для сінокосіння та випасання худоби користувач переорав та засіяв сільськогосподарськими культурами – озимими ячменем та нутом, зібравши які, отримав дохід.

Вивчивши обставини справи, суд однак вказав на відсутність в поданих прокуратору матеріалах перевірки відомостей щодо систематичного розорювання відповідної земельної ділянки, про вирощування на ній сільськогосподарських культур задля збирання врожаю, а не для випасання худоби, щодо фактичного збирання врожаю та інших подібних відомостей.

«Наявні дані не є достатніми ознаками зміни відповідачем виду використання земельної ділянки сільськогосподарського призначення з пасовища на ріллю, оскільки також можуть свідчити про здійснення відповідачем на земельній ділянці певних заходів з метою поліпшення пасовища», – йдеться у рішенні суду.

У підсумку, враховуючи недоведеність системного характеру діянь ТОВ «Рос Агро», суд прийняв рішення відмовити Олександрійській місцевій прокуратурі у задоволенні позову щодо розірвання договору оренди землі. Товариство з обмеженою відповідальністю «Рос Агро» належить Роману Моцному, сину колишнього голови Кіровоградської ОДА Василя Моцного.

Від «Наших грошей»

З рішення суду відомо, що в липні 2018 року директор «Рос Агро» підписав документи перевірки, якою інспектор встановив, що орендована ділянка оброблена та засіяна. Також він сплатив адміністративний штраф за ст. 55 Кодексу про адміністративні правопорушення. В суді фірма наполягала, що сплата штрафу та підпис на документах не означає, що визнання відповідачем вказаних в документах даних.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *