Політика

Медики масово звільняються, виплата зарплат під питанням, а в міськраді Кропивницького відтермінували сесійне засідання

Про те, що працівники медичної галузі у Кропивницькому масово пишуть заяви на звільнення вчора, 20 серпня, у сесійній залі повідомив депутат міськради Олександр Артюх. Одна із основних причин, за його словами, полягає у несвоєчасній виплаті заробітних плат.

“Ще місяць і вже тоді точно не буде кому працювати”, – резюмував Артюх. 

Очільниця управління охорони здоров’я Оксана Макарук, у свою чергу, розповіла про щомісячний дефіцит бюджету сягає близько 4,5 мільйонів гривень.

«Постійно над медичною галуззю проводять якісь експерименти, але того, що відбувається останні два роки, ми ще не переживали. Держава зараз не виконує свої зобов’язання”, – зауважила Макарук.

Нагадаємо, на вчорашній сесії, котра не відбулась через саботаж депутатської більшості (“Наш край”, “Опозиційна платформа”, “Рідне місто”), мали розглядати питання із виплатою заробітних плат медичним працівникам і спрямувати на це відповідні кошти.

Так, сесія не відбулася і міський голова призначив наступне засідання на 22 серпня, проте вже сьогодні на офіційному сайті міськради з’явилась інформація про те, що сесія спробує зібратися 27 серпня. 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *