Суспільство

Після святкування весілля п’ятеро осіб “злягли” в лікарню з кишковою інфекцією

У Кропивницькому після святкування весілля у закладі громадського харчування 5 особам, серед яких 2 дітей, діагностували харчову токсикоінфекцію та гастроентероколіт.

Як повідомили у прес-службі Держпродспоживслужби, потерпілих госпіталізували до Центральної міської лікарні.

Під час обстеження в кафе виявлено порушення в сферах санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів, а також недотримання протиепідемічних заходів. Зокрема, цехи утримуються в незадовільному санітарному стані, подача страв здійснюється в багаторазовому посуді за відсутності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині, для миття посуду використовується побутовий засіб замість професійного миючого засобу для закладів громадського харчування тощо. До того ж встановлено, що в закладі на святкуванні дозволяється споживання їжі, приготованої в домашніх умовах (торт), що могло стати причиною виникнення захворювання серед гостей кафе.

Всього на святкуванні весілля перебувало близько 30 осіб, що є порушенням протиепідемічних вимог, адже на період карантину під час проведення бенкетів дозволяється участь не більше 10 осіб.

Для проведення лабораторних досліджень під час розслідування спалаху фахівці відібрали 4 проби питної води на мікробіологічні показники та 4 проби на санітарно-хімічні показники, 3 проби готових страв, 3 проби харчових продуктів, 20 змивів на наявність патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів. Дослідження тривають.

За результатами інспектування кафе складено протокол про адміністративне правопорушення у сфері санітарного законодавства та протокол про порушення протиепідемічних заходів у період карантину, також готується припис та розглядається питання щодо тимчасового призупинення роботи закладу. Матеріали справи будуть передані до правоохоронних органів.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *