Суспільство

На Кіровоградщині планують створити майже півсотні нових ОТГ

На Кіровоградщині планують створити 48 ОТГ. Про це повідомили у регіональному відділенні Асоціації міст України.

Під час затвердження документу Кабінет міністрів України за результатами узгоджувальної процедури  не  врахував три запропонованих  Кіровоградським РВ АМУ пропозиції.

 «Так, у Новоархангельському районі було запропоновано створення трьох ОТГ (Новоархангельської, Надлацької та Підвисоцької), натомість затверджено об’єднання в форматі «один район – одна громада». В такому ж форматі було затверджено Новомиргородську громаду, замість запропонованих АМУ трьох ОТГ на території району»,  – зазначає консультант з правових питань Кіровоградського  РВ АМУ Вікторія Нижник.

 Не підтримав КМУ і пропозицію передбачити Микільську територіальну громаду у складі Світловодської міської ОТГ.  

Натомість у Світловодському районі передбачає Великоандрусівську ОТГ у складі Великоандрусівської, Глинської, Григорівської, Захарівської, Іванівської, Подорожненської, Федірківської сільських рад  та Світловодську громаду, до складу якої увійдуть території Світловодської, Власівської, Великоскелівської, Миронівської, Озерської та Павлівської рад. 

За пропозицією АМУ у Бобринецькому районі, відповідно до документу, планується 3 ОТГ: Бобринецька, Витязівська, Кетрисанівська.

У Гайворонському районі, за наполяганням АМУ затверджено 2 ОТГ: Гайворонська та Заваллівська.

В Голованіському районі 3 ОТГ: Голованівська, Побузька та Перегонівська.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *