Суспільство

Колишній начальник Служби автодоріг Кіровоградщини оскаржує звільнення

Олексій Царенко, який до травня цього року керував Кіровоградською обласною Службою автодоріг (САД – авт.), оскаржує своє звільнення та дисциплінарне стягнення.

Про це повідомляє Центр медіарозслідувань «Прозоро» із посиланням на ухвалу Голосіївського районного суду Києва від 12 травня, інформує “Моє Місто“.

Колишній посадовець позивається до Державного підприємства автомобільних доріг України, Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області. Він вимагає визнати незаконним та скасувати наказ про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Розгляд справи призначено на 27 липня.

Окрім цього Царенко подав позов до Державного агентства автомобільних доріг України про визнання незаконним та скасування дисциплінарного стягнення.

Контекст:

Царенка було звільнено у період оголошення тендерів на ремонт доріг в області. Як писало видання «НАШІ ГРОШІ», 14 оголошених при Царенку тендерів нове керівництво САД скасувало та об’єднало, таким чином укрупнивши ділянки доріг, що мали ремонтуватись. Це обмежило конкуренцію підрядників на торгах.

Колишні підлеглі Царенка зібрали комісію з антикорупційних ризиків і навіть направили Президенту України скаргу на нового начальника Ігоря Вишенського.

В Укравтодорі наполягають, що новий керівник правомірно розпорядився об’єднати роздрібнені тендери. Розслідувачі й експерти ж наполягають – укрупнивши ділянки до очікуваної вартості в півмільярда гривень в одній закупівлі, Укравтодор відразу відсіяв майже весь ринок, що несе корупційні загрози, а відтак переплати.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *