Політика

Близько 6 тисяч людей з Кіровоградщини змінили місце голосування

Станом на 16 липня 943 виборців з Кіровоградської області скористалися правом тимчасово змінити місце голосування без зміни виборчої адреси, обравши виборчі дільниці не за місцем реєстрації, повідомляє громадська мережа ОПОРА.

З них 2302 особи – це мешканці Кіровоградської області, які змінили місце голосування на іншу дільницю в межах свого регіону.

«Наразі я можу сказати, що судових позовів до нас немає. Активність виборців порівняно з президентськими виборами була меншою. Більша була активність Нацполіції і представників державної служби надзвичайних ситуацій, які чергують на дільницях», – зазначив Костянтин Яцук.

 
 

В обласному центрі 1 000 осіб змінили місце реєстрації. Відповідно, 401 особа у відділі ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Подільського району та 599 у відділі ведення державного реєстру виборців виконавчого комітету Фортечного району. Про це повідомили головні спеціалісти відділів ведення Державного реєстру.

«Змінити місце голосування можна було до 15 липня, а подати заяву до суду – до 18 липня включно. Перевірити внесення в список виборців можна в «Особистому кабінеті виборця» на сайті ДРВ», – зазначила координаторка спостереження ОПОРИ за виборами Зоя Лебідь.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *