Політика

Доступні кредити на житло: у Кропивницькому пропонують розробити програму їх впровадження

Із такою інціативою сьогодні, 11 червня, на сесійному засіданні виступив голова фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Олександр Цертій. Депутат звернув увагу на те, що у Кропивницькому (як і по всій державі) рівень інветиційної привабливості перебуває на досить низькому рівні, що прямо впливає на економічний розвиток. Для того, аби пожвавити фінансовий сектор необхідно розвивати промисловість, котра генерує продукцію з високою доданою вартістю, проте в нинішніх реаліях (корупція, низька платоспроможність населення, судочинство) зробити це не так і легко. Одна із головних проблем – відсутність кваліфікованих кадрів, а точніше їх відтік за кордон.

Дуже багато молоді виїжджає з країни. А це все робочі місяця, кваліфіковані кадри. Ми маємо створювати умови, аби молоді люди залишалися жити в своїй країні та розбудовували її. Тому я напрацював певні механізми впровадження Прогами пільгового молодіжного кредитування для придбання житла”, – зазначив Олександр Цертій.

Голова фракції ВО “Батьківщина” в міській раді також повідомив, що сподівається на широке обговорення та співпрацю з депутатським корпусом состовно цього питання, звернувшись до секретаря міськради Андрія Табалова з проханням скликати задля конструктивної дискусії День депутата.

Проект програми по доступним молодіжним кредитам буде направлено для ознайомлення кожному депутату. Олександр Цертій додав, що доступне житло має бути не тільки для молоді, а й для учасників АТО\ООС. Впровадити ініціативу можливо буде з 2020-го року.

 
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *