Суспільство

Ексдиректора заводу на Кіровоградщині підозрюють у розтраті 11 тисяч тонн зерна

Ексдиректора Долинського комбікормового заводу у Кіровоградській області підозрюють у розтраті 11 тисяч тонн зерна, яке влітку 2018 року передали на зберігання два сільськогосподарські підприємства. Про це розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко. Сума збитків – 51 мільйон гривень, ідеться на сайті Суспільного.

За словами Ігоря Клименка, про те, що зерна на складах немає, заявники дізнались 2019 року, коли звернулись до адміністрації заводу, щоб відвантажити товар для продажу. Поліцейські провели понад 10 обшуків, під час одного з яких знайшли облікові журнали з даними про реалізацію зерна на суму 51 мільйон гривень.

Справу розслідують за статтями ”Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою” та ”Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією”. Підозрюваному загрожує від 7 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Зараз вирішують питання про обрання підозрюваному, який, зі слів голови Нацполіції, нині є депутатом місцевої ради, запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Суспільне озвучить позицію підозрюваного, коли зв’яжеться з ним або його адвокатами.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *