Політика

Майже 800 тисяч гривень з бюджету Кропивницького освоїла фірма, зареєстрована півроку тому

Йдеться про угоду на ремонт покрівлі житлового будинку на вулиці Олефіренка, 10, яку управління ЖКГ міської ради міста Кропивницького уклало із фактично фірмою-новачком, статутний капітал якої, згідно даних аналітичної системи YouControl, складає всього 30 тисяч гривень. Зареєстрована компанія 7 місяців тому.

Незважаючи на доволі скромний статутний капітал та відсутність як такого позитивного досвіду в публічних торгах , компанія отримала замовлення від міської ради на суму в 780 377 гривень.

На майданчику публічних закупівель Prozorro вказано, що ТОВ “БМК ІНВЕСТБУДСЕРВІС” має трьох засновників, двоє з яких зробили внески до статутного фонду по 13,5 тисяч гривень і один – 3 тисячі гривень. 

Контракт між управлінням ЖКГ і ТОВ “БМК ІНВЕСТБУДСЕРВІС” підписано в рамках допорогових закупівель, а отже конкуренція двох та більше компаній є необов’язковою. Відповідно компанія отримала замовлення на майже 800 тисяч гривень.

Про підстави підписання договору із приватною фірмою-новачком з таким низьким статутним капіталом, редакція обов’язково запитає у представників міського управління ЖКГ, адже таке рішення, імовірно є цікавим не тільки досвідченим підрядникам, які чесно конкурують між собою, депутатам і журналістам, а й усій територіальній громаді (адже 800 тисяч – це кошти з міського бюджету, а значить платників податків міста Кропивницький).

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *