Суспільство

Кропивницька філія Донецького медуніверситету отримала понад тисячу підручників

Більше тисячі підручників отримала бібліотека кропивницької філії Донецького медичного університету. Про це розповіла бібліотекарка Світлана Остапенко, ідеться на сайті Суспільного. Книги надійшли як благодійна допомога від Харківського медуніверситету.

За словами Світлани Остапенко, минулоріч отримали вісімсот підручників з Вінницького університету, цього разу – більше тисячі: ”Література україномовна і російськомовна – для українських та іноземних студентів. Література різноманітна. Є підручники з фармакології, акушерства, гінекології, фізіології, хірургії, імунології. Тут майже всі предмети, які вивчають студенти третього і четвертого курсів. Тисяча шістнадцять примірників, п’ятдесят шість найменувань.

Третьокурсник Андрій Онищук розказав, що підручників в бібліотеці бракує: ”Нам рекомендують кілька видів літератури, різних авторів з нових предметів. 60% є в бібліотеці, деяких не вистачає”.

У книгосховищі університету, за словами Світлани Остапенко, зберігають чотири тисячі книг: ”Тут література з медичної хімії, біології, педіатрії. Підручники з різних спеціальностей”.

Виконувачка обов’язків завідувачки кафедри університету Людмила Суховірська розповіла, що цьогоріч планують закупити нові підручники за гроші університету: ”Книжкова база теоретичних кафедр забезпечена літературою на 80%. Намагаємося поповнювати базу з клінічних дисциплін. Відповідні кафедри забезпечені на 50-60%. Не вистачає підручників іноземними мовами”.

За тиждень отримані книги почнуть видавати студентам.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *