Політика

Кіровоградщина у лідерах по безробіттю та відстає по рівню заробітних плат

Видання “Ділова столиця” проаналізувало розвиток регіонів, зокрема, і Кіровоградщину, оцінюючи при цьому губернаторів.

Нещодавно призначений голова Кіровоградська ОДА Андрій Балонь розпочав свою діяльність у листопаді, а тому оцінювати його роботу ще зарано. 

Натомість столичне видання аналізує позитивні й негативні тенденції, які мали місце ще за головування попереднього глави області Сергія Кузьменка. Нагадаємо, 16 вересня 2014 року Указом Президента України він був призначений головою Кіровоградської обласної державної адміністрації. Це призначення викликало серію мітингів і акцій протесту, серед іншого, Сергія Кузьменка звинувачували у постачанні тітушок для боротьби проти протестувальників у період Євромайдану, ідеться наВікіпедії“. Пішов він з посади у червні цього року.

Отже, зазначається, що Кіровоградська область займає другу позицію серед регіонів із найбільшим рівнем безробіття, а по динаміці чисельності штатних працівників Кіровоградщина увійшли у шістку найгірших у січні-вересні й у п’ятірку гірших за підсумками десяти місяців (скорочення на 4,2%). Також область входить у ТОП-5 областей, що відстають по сердньомісячній заробітній платі й на передостанньому місці по загальній площі нового житла на 1000 жителів.

У числі успіхів області за підсумками трьох кварталів, слід виокремити перше місце за динамікою експорту товарів і послуг (зростання на 29,1%, тоді як в середньому по Україні зростання було набагато скромніше – на 6,9%). Зокрема, експорт товарів до країн ЄС зріс в 1,63 рази, в Білорусь – в 2,31 рази, до Туреччини – в 3,44 рази, в Китай – в 1,52 рази, тоді як в Росії – скоротився в 1 , 44 рази. Крім того, Кіровоградщина посіла друге місце за динамікою сільгоспвиробництва (зростання на 21,4%) і четверте місце за динамікою промисловості (зростання на 4,5%).

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *