Вся Україна

“Нафтогаз” відреагував на пропозицію “вбити і розчленувати” держкомпанію

НАК “Нафтогаз України”, коментуючи пропозицію розділити на частини і продавати великі держкомпанії-монополісти, заявило, що це не завжди найбільш вигідний варіант для держави як власника. Про це інформує “Моє Місто” за інформацією “Економічної правди“.

Про це в Facebook повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.

“Влада, обрана народом, має право формувати політику щодо долі державної власності і держпідприємств. Ми цілком поділяємо ідею, що державні підприємства мають бути приватизовані повністю або частково”, – зазначили в НАК.

І додали, що готові “обговорити із паном Устенком”, який запропонував розділяти великі держкомпанії на частини, “вигоду для держави від цього та інших варіантів”.

У компанії нагадали, що “Нафтогаз” генерує 16% доходів державного бюджету.

“Завдяки нашій роботі ситуація з підготовкою до зими в газі зараз є набагато кращою, ніж у вугіллі. У підземних сховищах сьогодні майже на 3,5 млрд кубометрів більше газу, ніж торік. Ми не просимо собі спеціальних тарифів, ми просимо ринкові умови”, – зазначили у НАК.

Окрім того, нагадали в компанії, “Нафтогаз стягує із Газпрому 2,84 млрд дол, судиться з ним на понад 11 млрд дол, вимагає у Російської Федерації 5,2 млрд дол за вкрадені активи в Криму.

І резюмували: “Вбити і розчленувати нас хотіла ще пані Тимошенко”.

Нагадаємо:

20 серпня позаштатний радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко заявив, що великі держкомпанії, які є монополістами, потрібно розділяти на частини і продавати.

Раніше заступник глави Офісу президента Олексій Гончарук заявляв також, що насамперед потрібно продати державні банки. За його словами, на продаж можуть бути виставлені і міноритарні частки в Укрзалізниці та Укрпошті

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *