Суспільство

Посадовиця із Кропивницького взяла участь у проекті за сприяння Ради Європи

У період 18 – 19 вересня 2019 року у м. Києві проходили засідання профільної робочої групи центральних та регіональних органів влади у рамках проекту за сприяння Ради Європи «Покладемо край онлайновій сексуальній експлуатації та насильству над дітьми в Європі».

Для участі в роботі даної робочої групи офісом Уповноваженого Президента України з прав дитини запрошено делегата від Кіровоградщини – начальника відділу ювенальної юстиції прокуратури Кіровоградської області Аллу Мороз.
 
час дводенного напруженого обговорення ряду гострих проблемних питань щодо мінімізації негативного впливу сексуального насилля над дітьми в мережі Інтернет та поза ним, учасниками заходу запропоновано шляхи практичного вирішення даного проблемного питання.
 
Модераторами заходу виступали Олена Литвиненко – заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні, Овідіу Межине – проектний менеджер, проект EndOcsea@Europe, Відділ прав дітей, Офіс Ради Європи в Бухаресті з питань боротьби з кіберзлочинністю, Марк Кемерон – міжнародний експерт Ради Європи (Великобританія), Андрій Пазюк -національний експерт Ради Європи (Україна).
 
У цілому в заході прийняли участь понад 50 посадовців усіх рівнів із числа суддів, прокурорів, освітян, поліцейських, психологів, громадських організацій тощо, дотичних до захисту прав дітей.
 
За наслідками конференції планується складання в листопаді 2019 року письмового звіту Ради Європи з указаного питання, з наведенням проблем та шляхів їх вирішення, який буде надсилатися центральним органам влади України.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *