Суспільство

На Кіровоградщині завершили перевірку укриттів: результати

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій завершила перевірку укриттів на Кіровоградщині.

Про результати перевірки за 2022 рік представники комісії доповіли першому заступнику начальника Кіровоградської ОВА Павлу Конопку.

Загальний стан готовності захисних споруд цивільного захисту характеризується наступними показниками:

🔹готові до використання за призначенням – 74 од., що складає 11,35% від їх загальної кількості (по Україні 9,3%)
🔹обмежено готові до використання за призначенням – 441 од., що складає 67,64 % від їх загальної кількості (по Україні – 57,80%)
🔹не готові до використання за призначенням – 137 од., що складає 21 %.

Загалом на обліку в області перебуває 652 захисні споруди цивільного захисту (150 сховищ та 502 протирадіаційних укриття) та 1544 найпростіших укриттів. Укриття решти мешканців області в повному обсязі здійснюється у 179,8 тис. підвальних та напівпідвальних приміщеннях приватних домогосподарств.

У підсумку комісія рекомендувала продовжити роботу по обстеженню приміщень, які можливо використовувати для укриття населення, активізувати роботу з покращення стану укриттів, зокрема шляхом будівництва нових сховищ та протирадіаційних укриттів, а також покращити роботу щодо маркування захисних споруд цивільного захисту та нанесення покажчиків руху до місць знаходження цих об’єктів.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *