Суспільство

Підприємці, які не працювали через карантин, отримують гроші для виплат компенсацій своїм робітникам

Підприємці-роботодавці Кіровоградської області можуть отримати гроші для виплат компенсацій своїм працівникам за час простою під час карантину. Це гроші з державного бюджету – розповів заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян, ідеться на сайті Суспільного.

Всього держава виділила 4 мільярди 723 мільйона гривень для таких компенсацій. Кіровоградській області виділили 50 мільйонів гривень.

“Ті роботодавці, які вже подали документи, які першим блоком йшли, ми їм вже перерахували гроші. Десь біля 700 людей вже зможуть отримати ці кошти, – говорить Богдан Стоян, – розмір цієї допомоги – дві третини від посадового окладу, але не вище, ніж мінімальна зарплата. На початку йшла мова тільки про виробництво, потім, з 18 квітня запрацювали зміни до цього закону, і він розповсюдився на всі сфери діяльності”.

Кропивничанка Юлія Степаненко працює у видавництві.

“На роботу вийшла тиждень тому. З квітня в мене роботи не було, тому я перебувала ніби у відпустці. Однак, я отримала на зарплатну картку 2\3 моєї зарплати”.

Під час карантину з видавництва звільнились троє працівників. Залишились 11, на роботу вийшли не всі – розповідає директорка Тамара Саміляк.

“В нас дуже мало замовлень, тому я не можу сказати, що ми вже вийшли з карантину, ми з нього не вийшли – ми працюємо 3-й день. Роботи у нас практично не стало, тому що підприємства закрилися на карантин, і з 6 квітня ми призупинили діяльність”.

Коли зупинилась робота, Тамара Саміляк звернулася до центру зайнятості за допомогою.

“Найперше – треба було написати заяву і принести довідку з податкової, що підприємство протягом останніх 6 місяців сплачували ЄСВ (Єдиний соціальний внесок – ред.). Ми отримали 34 тисячі 140, чи 200 гривень. Всі ці гроші пішли на зарплатні картки нашим працівникам”, – говорить Тамара Саміляк.

Отримати компенсацію від держави може кожен роботодавець, на роботу якого вплинув карантин – пояснює Богдан Стоян. Звернутися за компенсацією можна протягом трьох місяців з часу зупинки роботи підприємства під час карантину.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *