Суспільство

Люстрований ексзаступник начальника поліції Кіровоградщини судиться за поновлення на посаді

Колишній заступник начальника УМВС в Кіровоградській області Руслан Бугринець, звільнений ще у жовтні 2014 року в порядку «люстрації», судиться за поновлення на посаді. Про це повідомляє Центр медіарозслідувань «Прозоро» із посиланням на ухвалу Кіровоградського окружного адмінсуду від 27 березня.

Експравоохоронець позивається до Міністерства внутрішніх справ України в особі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та управління Міністерства внутрішніх справ України в Кіровоградській області в особі вже ексначальника управління Анатолія Вітюка.

Як ідеться в ухвалі суду, Бугринець вимагає визнати протиправними накази на підставі яких його звільнено згідно так званого люстраційного закону «Про очищення влади». Крім цього, оскаржує дії відповідачів, якими його звільнили з органів внутрішніх справ у запас Збройних Сил України. Бугринець вимагає поновлення на посаді та виплати йому зарплати за вимушений прогул ще з 2014 року.

Суддя Леонід Хилько справу до розгляду прийняв, проте зупинив розгляд провадження до завершення карантину.

Нагадаємо, як писав інформаційний портал «Гречка», у 2014 році журналісти зафіксували, що Бугринець їздив на люксовій BMW Х6М вартістю на той час близько сотні тисяч доларів. Автівка, що цікаво, була конфіскована самою ж міліцією у кримінальному провадженні. Після публікації авто знову відправили на арештмайданчик, а прокуратура почала перевірку.

Додамо:

  • у 2015 році Бугринець балотувався до Кіровоградської облради від партії «НАШ КРАЙ».
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *