Кримінал

Збив пішохода та залишив помирати на узбіччі дороги: екс-працівник ДАІ отримав 4 роки в’язниці

За позиції Кіровоградської обласної прокуратури Кропивницьким апеляційним судом залишено в силі вирок суду першої інстанції, яким колишнього працівника ДАІ засуджено до 4 років позбавлення волі за скоєння смертельного наїзду на пішохода (ч.2 ст.286, ч.3 ст.135 КК України).

Дорожньо-транспортна пригода трапилася у місті Олександрія ще у травні 2011 року. На той час працівник ДАІ, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, грубо порушуючи правила дорожнього руху, на власному автомобілі, здійснив наїзд на чоловіка-пішохода. Однак заходів першої допомоги потерпілому не надав, швидку допомогу не викликав та втік з місця пригоди. Небайдужі люди викликали швидку допомогу, та не зважаючи на спроби лікарів врятувати чоловіка, потерпілий помер у реанімаційному відділенні лікарні.

Працівник правоохоронного органу усіляко намагався уникнути покарання, доводивши слідчим, що за кермом автомобіля був його батько, а не він.

Досудовим розслідуванням було проведено велику роботу – десятки експертиз, пошуки свідків та очевидців події, згодом завершення досудового розслідування, повернення судом обвинувального акту на додаткове розслідування, постановлення вироку по справі у 2014 році – і скасування у 2015 році цього вироку внаслідок м’якості та неправильного застосування кримінального закону. Судові слухання тривали кілька років. У вересні 2020 року Олександрійський міськрайонний суд, за принципової та наполегливої позиції публічного обвинувача, виніс обвинувальний вирок у цій справі – чотири роки ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки.

Кропивницький апеляційний суд вирок суду першої інстанції залишив без змін.

Колишнього правоохоронця взяли під варту у залі суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *