Суспільство

На Кіровоградщині від закриття вберегли пологове відділення

На Кіровоградщині не закриватимуть пологове відділення в КНП  «Новомиргородська ЦРЛ».

Про це на своїй персональній сторінці у мережі Facebook повідомила голова Новомиргородської РДА Алла Шевченко.

На початку минулого місяця НСЗУ уклала договір з Новомиргородською районною лікарнею, не включивши до нього пункт про можливість приймати пологи в лікарні. Згідно вимог НСЗУ, (відповідно до яких, керівництво лікарні готувалося ще з минулого року до заключення договорів для отримання пакетів) у пологовому відділенні мало бути 450 пологів на рік та повинен бути в штаті лікар неонатолог.

І якщо з пошуком лікаря ряд напрацювань у нас вже є на сьогодні (педіатр пройде відповідні курси), то кількість пологів за минулий рік в нашій лікарні втричі менша, ніж вимагають нормативні документи НСЗУ (для розуміння – 126 пологів в минулому році). Саме це й стало основною причиною закриття пологового відділення лікарні. Проте, я розуміла, що відсутність можливості народжувати у районі з населенням близько 25 тисяч людей ставить в дуже не зручне становище майбутніх батьків та молодь усього району. Тому намагалася знайти шляхи вирішення цього питання. Перш за все, проблема у фінансуванні! Час вносить корективи і на сьогодні вимога про 450 пологів не є актуальною“, – пише Алла Шевченко.

Тож відсьогодні в Новомиргородській районній лікарні в цілодобовому режимі працює пологове відділення з ліжками патології вагітних. Також організовано цілодобовий пост акушерок та молодших медичних сестер.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *