Суспільство

У Кропивницькому стартували масштабні роботи з відновлення вулиці Вокзальної

Спеціалісти Кропивницького ВКГ вже приступили до виконання свої частини ремонтних робіт по вулиці Вокзальній  – розпочали заміну старих мереж водогону на сучасні, йдеться на сайті міської ради.

Нині працівники Кропивницького ВКГ активно працюють на ділянці біля старого автовокзалу. Вони прокладають нові труби водопроводу  від території автовокзалу №2 до ринку «Босфор».

– Цей водогін був збудований ще у 1973 році. Він не працює вже п’ять років, адже вийшов з ладу. У той же час ця мережа є надзвичайно важливою для міста, оскільки  задіяна у постачанні води на насосну станцію 101-го мікрорайону, яка забезпечує водопостачання половини міста, – відзначила директор Кропивницького ВКГ Валентина Давидчук. – Зараз вода подається по іншому водогону. І великою проблемою   для системи водопостачання обласного центру є відсутність на цьому напрямку  резервних мереж. Тобто, на випадок аварії півміста ризикувало залишитися без води. Тож коли ми облаштуємо новий водогін, той, який працює зараз –  виведемо в ремонт, щоб мати резервний.

На закупівлю матеріалів підприємство витратило 20 мільйонів гривень. Половину цих коштів виділили з міського бюджету. Роботи ж виконує спецбригада Кропивницького ВКГ.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *