КриміналСуспільство

У Кропивницькому працівницю банку засудили за привласнення коштів клієнтів банку

Ленінський районний суд оголосив обвинувальний вирок працівниці одного із державних банків, яка через підробні платіжки знімала кошти вкладників банку. Про це повідомили у прокуратурі області.

Так, вироком призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади пов’язані із матеріальною відповідальністю на строк 1 рік та штрафу в розмірі 5 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 85000 грн.

Враховуючи, що особа щиро покаялась, співпрацювала зі слідством та відшкодувала завдану шкоду, суд звільнив її відвідування покарання, встановивши випробувальний термін.

За даними слідства, обвинувачена, працюючи у державному банку, маючи право доступу до інформації, що обробляється у базах банку, створювала в програмному комплексі кредитні рахунки на ім’я клієнтів банку, без їх відома, та несанкціоновано змінювала інформацію, яка обробляється у автоматизованих системах банку щодо кредитного ліміту. Згодом створювала підроблені платіжні документи та знімала готівку через банкомати.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *