Суспільство

У Кропивницькому перевірили готовність закладів культури до роботи в умовах карантину

З наступного тижня у Кропивницькому, як і по всій країні, відкриють свої двері для відвідувачів бібліотеки та музеї. Готовність закладів культури до роботи в умовах адаптованого карантину проінспектувала начальниця управління культури і туризму Анна Назарець, ідеться на сайті міськради.

Найперше з перевіркою завітали до Центральної міської бібліотеки. Тут, одразу на вході, облаштували столик із антисептиком та рукавичками, а також помістили інформацію про правила користування бібліотекою під час карантину. Про всі нюанси роботи бібліотек в умовах адаптованого карантину розповіла директорка міської централізованої бібліотечної системи Світлана Тимків.

– Сьогодні всі 20 міських бібліотек готові відкритися і приймати відвідувачів. Почнемо з роботи абонентних відділів — це видача і прийняття прочитаної літератури, – зазначила Світлана Тимків. – Коли будуть зняті усі карантинні заходи, ми відкриємо і читальні зали, а поки ситуація така, що ми будемо лише видавати і приймати книги.

 
 

Як повідомила директорка міської централізованої бібліотечної системи, книжки після того, як їх здали в бібліотеку не будуть одразу поміщати у книгосховище. Їх на 14 днів залишать у спеціально відведеній кімнаті на карантин. По завершенні двотижневої ізоляції книги повернуться до книжкових фондів, їх знову видаватимуть читачам.

– Біля столів бібліотекарів облаштовані спеціальні коробки, куди відвідувачі складатимуть літературу, яку принесли. Буде фіксуватись дата збору книг, після чого вони, відповідно до рекомендацій української бібліотечної асоціації, відправлятимуться на карантин, – підкреслила Світлана Тимків.

Щодо засобів захисту, начальниця управління культури і туризму запевнила, що всі заклади культури, які розпочнуть свою роботу з наступного тижня, повністю забезпечені дезінфікуючими засобами, рукавичками, окулярами та масками.

– Трохи складніше буде працювати музеям, оскільки не всі музейні експонати, зокрема картини, матеріали літературно-меморіального музею, можна обробляти антисептичними засобами, – зауважила Анна Назарець. – Наразі ми ще розглядаємо можливі варіанти проведення екскурсій у музеях, якщо приходитимуть відвідувачі. В усі заклади культури, відкриття яких очікується з 12 травня в умовах адаптованого карантину, управління культури закупило антисептичні засоби, маски та рукавички. Ми повністю готові надавати культурні послуги і вже зачекалися на свого користувача.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *