Суспільство

Кропивницький: випускників загальноосвітніх шкіл звільнили від складання ДПА

чнів кропивницьких шкіл, які завершують здобуття повної загальної освіти у 2022/2023 навчальному році, звільнили від складання державної підсумкової атестації. Відповідне рішення прийняла Верховна Рада України, повідомили в управлінні освіти Кропивницької міської ради.
 
– Верховна Рада України прийняла урядовий проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року». З огляду на продовження правового режиму воєнного стану, що спричинений військовою агресією рф, учні, які завершують навчання в закладах загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, будуть звільнені від складання державної підсумкової атестації, – повідомили в управлінні освіти.
 
Прийом до закладів фахової передвищої та вищої освіти на навчання для здобуття ступенів фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, бакалавра та магістра, який здійснювався у 2022 році в особливому порядку, буде організовано за особливими порядками і в 2023 році.
 
Вступне випробування для охочих здобути вищу освіту проводитиметься у форматі Національного мультипредметного тесту, що міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові предмети: українська мова і математика. На вибір вступника один предмет: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.
 
В управлінні освіти наголошують: надважливо, що тестування відбуватиметься протягом одного дня. Це суттєво зменшує безпекові ризики учасників тестування (час на перебування у тимчасовому екзаменаційному центрі, доїзд до нього і від нього), спрощує організацію, скорочує витрати держави та учасників тощо.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *