КриміналСуспільство

Привласнення майна в особливо великому розмірі: кропивницькому підприємцю повідомили про підозру

Підприємець обласного центру підозрюється у привласненні ввіреного йому майна на майже мільйон гривень.

За процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури повідомлено про підозру кропивницькому підприємцю у вчиненні ним привласнення ввіреного майна в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).

За версією слідства, підозрюваний, користуючись орендованим майном (вартість якого за попередніми оцінками становить близько мільйона гривень), орендодавцю його не повернув. Натомість підприємство, в оренді якого перебувало це майно, переоформив на підставну особу, в подальшому отримавши можливість розпоряджатися ним на власний розсуд. У результаті вввірене йому майно відчужив третім особам.

Наразі 49 річому кропивничанину повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи причетні до вчинення цього злочину.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *