Суспільство

У дитячій обласній лікарні Кропивницького планують скоротити 60 працівників

У дитячій обласній лікарні Кропивницького планують скоротити 60 працівників. Про це розповів керівник лікарні Василь Хорощак, ідеться на сайті Суспільного.

Уролог Михайло Ліщиновський в лікарні працює 43 роки. За рік проводить 350-370 операцій. Говорить – дізнався про скорочення працівників через нестачу грошей.

“Основна спеціальність, який я присвятив практично все своє життя, це надання допомоги. Якщо підпадемо під скорочення, нових робочих місць нам ніхто не обіцяв”.

На фінансування лікарні до кінця року не вистачає 20 мільйонів гривень – розповідає її керівник.

“Ми з Національною службою здоров’я України заключили вісім пакетів на суму 49 мільйонів. Цих коштів не вистачає. Все йде до того, що ми повинні скорочувати працівників. НСЗУ говорить – грошей немає і не буде”.

Додає, це приведе до того, що не зможуть надавати медичну допомогу в тому об’ємі, в якому надавали.

Як формували ціни на пакети медичних послуг, пояснює заступниця директора департаменту Національної служби здоров’я Олександра Машкевич.

“Розраховувалася ціна договору на основі даних за 2018-2019 роки. Ми оцінювали потужність закладу і кількість послуг, які вони можуть надати пацієнтам, і з розрахунку цього була сформована ціна договору”.

Говорить, у закладу є можливість надавати платні послуги, які не входять у програму медичних гарантій, а також отримувати кошти від місцевих програм розвитку, місцевої влади.

Доплатити лікарні 20 мільйонів з обласного бюджету не можуть, бо грошей немає – розповів заступник директора облдепартаменту Олександр Скрипник.

“Керівництво лікарні із командою повинні знаходити джерела наповнення свого бюджету. Щоб було не два джерела доходів – НСЗУ і обласний бюджет”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *