ПолітикаСуспільство

Служба Автодоріг Кіровоградщини віддала “камерний” підряд фірмі з орбіти нардепа від «Слуги народу»

Техобслуговування камер відеоспостереження для Служби автомобільних доріг Кіровоградської області забезпечуватиме фірма, яка ще донедавна офіційно належала нардепу від «Слуги народу» Богдану Торохтію.  Про це повідомляє Центр медіарозслідувань «Прозоро» із посиланням на систему публічних закупівель «ProZorro».

Обслуговування 18 камер відеоспостереження на рік обійдеться у 195,6 тисяч гривень, або 16,3 тисяч гривень на місяць. Йдеться про 8 відеокамер внутрішнього спостереження САД, ще 2 – у приймальні та 10 на дорогах загального користування.

Підряд за неконкурентною процедурою дістався ПП «Центр комплексної безпеки». Це перша й одразу успішна участь підприємства у публічних закупівлях.

За даними аналітичної системи Youcontrol, фірма зареєстрована у Кропивницькому 2 роки і 3 місяці тому. Основний вид діяльності – робота приватних охоронних служб. Статутний капітал – 1 тисяча гривень.

У декларації нардепа від президентської партії «Слуга народу» Богдана Торохтія за 2018 рік вказано, що він бенефіціарний власник цього підприємства. У липні 2019-го року засновницею та уповноваженою особою стала Анастасія Сергіївна Андреєва. Іншого бізнесу на ній нема, лише закритий ФОП. До сьогодні Анастасія Андреєва займається оформленням букетів та має інстаграм-магазин «Andreeva Bouquet».

Натомість за адресою реєстрації ПП «Центр комплексної безпеки» також прописане ТОВ «Вагтех» батька нардепа Григорія Торохтія. До слова, серед помічників народного обранця вказаний Сергій Вікторович Андреєв.

Зазначимо, що технагляд за камерами Служба автомобільних доріг замовляла й минуло року. Тоді підряд на 198 тисяч гривень отримав ФОП Ташов В.О.

Нагадаємо:

  • у грудні 2019 року новим очільником обласної Служби автодоріг став Олег Царенко, який до того працював у держпідприємстві «Укрінтеравтосервіс»;
  • він також був помічником нардепки 6-го скликання Верховної Ради Ірини Геращенко (Блок «Наша Україна — Народна самооборона») та нардепа 9-го скликання Ігоря Мурдія («Слуга народу»).
  • ЗМІ повідомляли, що нардеп Торохтій попросив міського голову Києва забезпечити службовим житлом у столиці його вісьмох помічників.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *