Суспільство

“Зеленський зрадник! Путін зрадник!” – священик із Кропивницького викопував могилу іншого священика (ВІДЕО)

Вчора, 8 червня, у Кропивницькому на Лелеківському кладовищі сталася незвичайна подія – священник намагався розкопати могилу іншого покійного священнослужителя, вигукуючи при цьому дивні тези (“Зеленський зрадник! Путін зрадник!”). Попередньо він розбив лобове скло автомобіля “Газель”. Свідки викликали правоохоронців. 

Про це на своїй персональній сторінці повідомив очевидець події Віталій Береговой.

“При в’їзді на кладовище нам перегородив дорогу автомобіль марки “Газель” через те, що її зупинив поп, вимагаючи у водія лопату для того, щоб викопати свого “колегу по цеху”, похованого на цьому ж кладовищі. Коли йому відмовили, він сам дістав лопату з кузова й розбив скло цьому авто, а потім спокійно зайнявся ексгумацією тіла”, – пише, зокрема, чоловік.

На відео священик розкопує могилу. Невдовзі на місце прибули правоохоронці. Чоловік, якого затримали, називав себе “отець Анатолій”:

Цього ж дня відреагували і у Кіровоградській єпархії, де повідомили, що мова йде дійсно про священика Анатолія Савченка. Він, імовірно, має проблеми з психічним здоров’ям:

“Задля того, щоб уникнути всіляких кривотолків, глузувань та насмішок, які вже намагається дехто поширити в соціальних мережах, повідомляємо наступне. Так, священик Анатолій Савченко є кліриком Кіровоградської єпархії. Завжди звершував своє служіння старанно та добросовісно і ніяких конфліктів ні з людьми, ні зі священноначаллям не мав. З першого червня поточного року попросився у відпустку для того, щоб відвезти в інше місто на тривале лікування свою дитину. Але, мабуть, сталося так, що о. Анатолій не впорався з психологічним та емоційним навантаженнями. Наразі він перебуває в спеціалізованій лікарні і йому надають кваліфікаційну допомогу медпрацівники. Дякуємо громадянам, які виявили інцидент, за пильність та поліції – за вчасне реагування. Просимо, дорогі брати та сестри, святих молитов за о. Анатолія для його найскорішого одужання”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *