Суспільство

На Кіровоградщині протестують проти рішення мера та депутатів не виділяти кошти на бюджетні заклади

У селищі Пантаївка, що підпорядковане Олександрійській міській раді, місцеві жителі протестують проти закриття в селищі Будинку культури, бібліотеки, дитсадка та Будинку дитини. Про це розповів селищний голова Ігор Бульба. Зібрались люди біля Будинку культури.

Про це йдеться на сайті “Суспільного“.

За словами поліцейського Віктора Глущенка, прийшли пів сотні людей. За словами селищного голови, мітингують двісті жителів.

Нагадаємо, 11 грудня депутати міської ради Олександрії ухвалили рішення передати на утримання селищної ради Пантаївки сім бюджетних закладів. Це майно двох шкіл, дитячого садка, амбулаторії, бібліотеки, Будинків дитини та культури. Таке рішення ухвалити після того, як Пантаївська селищна рада оголосила про намір створити громаду з навколишніми селами.

5 грудня із сутичкою та сваркою в Пантаївці Олександрійського району намагались провести громадські слухання щодо рішення селищної ради створити Пантаївську громаду. Жителі села не пустили представників Олександрійської міської ради в приміщення Будинку культури. Олександрійська міська рада зобов`язана утримувати заклади соціальної сфери в Пантаївці до того часу, поки там не відбудуться вибори і утвориться об`єднана територіальна громада. Про це розповів Суспільному радник з питань децентралізації херсонського центру розвитку місцевого самоврядування Леонід Жовтило.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *