Суспільство

Останній дзвінок для кропивницьких школярів пролунає 31-го травня

Закінчується навчальний рік і про те, як у Кропивницькому будуть організовані свята останнього дзвоника інформувала начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Вона зауважила, що для одинадцятикласників останній дзвінок уже пролунав, для всіх решти учнів  – свято відбудеться традиційно, 31-го травня, але за окремим графіком для різних класів. Ознайомитися із цим графіком можна на вебсайті управління освіти за посиланням

– Для одинадцятикласників останні дзвінки вже пролунали 18, 21 та 24 травня, для решти учнів свято відбудеться 31 травня, у понеділок, і для різних класів воно буде проведено у різний час і у різному форматі — це будуть підсумкові уроки, онлайнові інтерактиви, квести, ігри, зібрання на природі. Урочистості на подвір’ї у деяких навчальних закладах пройдуть для учнів 4-их та 9-их класів. Ми наголошуємо, що всі ці заходи проходитимуть в камерній затишній атмосфері, без великого зібрання дітей, батьки взагалі не запрошуються, – зазначила Лариса Костенко.

Разом з тим посадовиця розповіла, що всього цього року у навчальних закладах Кропивницького навчалося 26094 учні, з них 1367 — одинадцятикласники, серед яких претенденти на золоті та срібні медалі — 130 осіб. Скільки з них отримають свої відзнаки залежить від того, як вони складуть зовнішнє незалежне оцінювання, або державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, адже через карантин діти мають право обирати в якому форматі проходитимуть підсумкове оцінювання своїх знань по завершенню школи. До слова, учні перехідних 4-их та 9-их класів на державному рівні звільнені від ДПА і цього року.

Лариса Костенко підтвердила, що в деяких школах і після останнього дзвоника продовжаться заняття.

– Вичитка навчальної програми і завершення навчального року — це різні речі, у більшості шкіл з 01 червня іще будуть проводитися різні заняття —  це і консультації, квести, майстер-класи, – підсумувала начальник управління освіти.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *