Політика

Антимонопольний комітет взявся за земельні питання міськради Кропивницького: відкрито справу

Про це сьогодні розповіли у обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України. Стало відомо, що провадження, яке відкрили на міську раду Кропивницького відносно скасування рекомендованих ставок оренди на земельні ділянки в обласному центрі, знаходиться на фінальному етапі розгляду. 

Так, нині у міській раді індивідуально формується рівень оподаткування для всіх землекористувачів. Існують випадки, коли під комерційну діяльність певним особам призначають мінімальний розмір оренди – 3%, а іншим з незрозумілих причин максимальну – 12%.

Отже, єдиного підходу у процесі призначення ставок оренди немає. Раніше в місті були встановлені рекомендовані розміри оренди, які зараз скасували і послуговуються не до кінця зрозумілими механізмами (призначаючи ставки оренди в “ручному режимі”). 

Питання вже піднімалося на засіданнях сесії, але будь-які заклики повернути в дію хоча б рекомендаційний документ, були відкинуті депутатською більшістю.

Виявилося, що працівники Антимонопольного комітету вже зверталися із відповідними зауваженнями в міськраді, але їх застереження також не були почуті. Відтак, відкрили провадження. Рішення із конкретними прикладами і зауваженнями обіцяють опублікувати наступного тижня. 

Внаслідок ігнорування позиції Антимонопольного комітету в міській раді почали існувати корупційні ризики в процесі визначення ставок оренди суб’єктам господарювання. 

 

 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *